Писемність

Видатний український письменник Олесь Гончар писав : « Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її.» Тож невипадково всі українці щороку 9 листопада відзначають День української писемності та мови. Аби показати свою відданість рідній мові , повагу і захоплення в Очаківській загальноосвітній школі №2 до цього свята традиційно проводяться різні заходи.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою та дала змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності і розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування її в суспільстві, підвищення власної мовної культури, як обов’язку кожного українця.

Учителі школи разом із учнями 5-11 класів долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Учні 7-8 класів, після перегляду відеороликів, перевірили свої знання та ерудицію, відповідаючи на питання тематичної вікторини.

Старшокласники, після опрацювання висловів видатних людей про українську мову і писемність, взяли участь у челенджі думок « Для мене мова – це…».

Під час проведення заходів діти із задоволенням давали відповіді, активно брали участь в обговореннях, з любов’ю та шаною висловлювали свої почуття до української мови, яку вважають своєю рідною.

Ми переконані, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові. Тому треба любити рідну мову, берегти й захищати, як найкоштовніший скарб.

/Files/images/2021-2022/pisemnst/писемність 2021 2.jpg /Files/images/2021-2022/pisemnst/писемність 2021 1.jpg /Files/images/2021-2022/pisemnst/писемність 2021 3.jpg /Files/images/2021-2022/pisemnst/писемність 2021 4.jpg /Files/images/2021-2022/pisemnst/писемність 2021 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.