Повернутися до звичайного режиму

Семінар

21 березня 2019 року в Очаківській школі №2 радо зустрічали гостей міжрайонного семінару «Наступність дошкільної та початкової освіти на засадах ідей та положень Концепції «Нова українська школа». Керівники закладів, вчителі та вихователі з усіх районів області із зацікавленням розглядали колажі кожного класу «Мій клас в майбутньому», із зацікавленням вчитувалися у вислови, які писали учні на розмальованих паперових дзвіночках загальношкільного проекту «Школа для мене це…», дивувалися чудо – виставкою «Трав’янчики – екологічні іграшки». У роботі цього загальношкільного проекту брали участь учні, батьки та вчителі. Протягом двох тижнів кожен клас вирощував дивовижні рослини у вигляді різних тварин. Гості були у захваті від великої кількості науково – дослідницьких робіт учнів за різними напрямками, які було виставлено під єдиною назвою «На крилах науки».

Після екскурсії по школі учасники семінару завітали на відкритий урок до 1 – А класу, який провела вчитель початкових класів Овсянко А.В. Під час уроку «Домашні улюбленці» першачки виконували інтегровані завдання, показували свої мовленнєві, логічні знання, вміння висловлювати та захищати свою позицію, презентували проект «Щоденник спостережень за домашніми улюбленцями» в «Кріслі автора», жваво обговорювали завдання в групах, вільно працювали з інтерактивною дошкою. Особливий інтерес у присутніх викликала соціальна акція «Щаслива лапа», під час якої учні від імені своїх тваринок звернулися до всіх про піклування, підтримку та подарували листівку для продовження флешмобу на захист тварин.

Вільне спілкування та критичне мислення дітей довели, що освітні реформи себе оправдовують і створена Нова українська школа – це школа до якої з захопленням та цікавістю ходять учні

По закінченню уроку гостей було запрошено на спортивне військово – патріотичне свято «Ігри патріотів», яке провели вчителі фізичної культури Бичков О.О. та Макаренко П.В. Сценарієм та підготовкою свята займалася шкільний режисер – постановник Полова Т.В., а організацією його проведення – заступник директора з виховної роботи Ковальчук Н.М. В змаганнях брали участь дві збірні команди «Промінчик» та «Водограй», до складу яких входили вихованці ДНЗ №1 та учні 1-Б класу (кл. керівник Лозовська С.М.). Захід розпочався парадом юних спортсменів, учнів 2-4 класів, які вже мають спортивні досягнення та нагороди. Після урочистого відкриття свята під керівництвом шкільного хореографа Скрипки Ю.О. учасники команд на яскравих степах провели веселу руханку, а потім упродовж всього свята демонстрували як вони вправно використовують новий спортивний інвентар: гімнастичні м’ячі та степи для фітнесу, обручі, кеглі, канат та баскетбольні міні-стойки.

Спортивні змагання проводилися за календарем державних свят України. Ведучі, учні 10 класу Фоміна П. і Дмитренко Ю. оголошували змагання, приурочені до певних свят. До Дня козацтва пройшла естафета «Козацькі забави», під час якої маленькі козачата змагалися завзято. До Дня Гідності та Свободи у естафеті «Великі перегони» малеча показала всім присутнім велике прагнення до перемоги.

До Дня Збройних сил України майбутні захисники продемонстрували уболівальникам, які вони мужні та незламні духом патріоти та із стрічок влаштували справжній «салют» на честь воїнів України.

Естафета «Квіткова країна» була приурочена до Дня вишиванки, під час якої команди з легкістю справилися із завданням. До Дня Конституції України у естафеті «Україна єдина» малюки проявили винахідливість та кмітливість і швидко з пазлів склали карту України.

Естафета «Ми - українці» була присвячена Дню Державного Прапора України. В цьому змаганні гравці після влучного кидання м’яча встановлювали прапорці.

Дату Дня Незалежності України маленькі громадяни великої та незалежної нашої держави відзначили змаганням «Українські силачі».

Під час свята наші маленькі патріоти довели вболівальникам, що завдяки спорту, руху і взаємовиручці вони відчувають себе здоровими, щасливими та непереможними. А допомагали їм подолати всі перешкоди, як завжди, учні 9-10 класів: Безлепкін В., Мазур Д., Куцька А., Рогатіна І., Кучерова Д., Бровко В., Классен О. Технічне забезпечення здійснював вчитель інформатики Афанасьєв І.Г.

На обговорення гостей запросили до актової зали, де були розташовані методичні матеріали роботи всього педагогічного колективу з батьками та учнями. А також творчі роботи учнів, виконані в різних техніках та демонстраційна фотовиставка досягнень і можливостей першокласників, які у них є завдяки НУШ. Директор школи Яровенко О.О. у своєму виступі ознайомила усіх присутніх із системою роботи щодо наступності між ДНЗ та школою. Заступник директора школи з навчально – виховної роботи Фоміна Н.С. звернула увагу, що проведення квестів, підготовчих занять, Днів відкритих дверей для дошкільнят та їх батьків сприяють швидкій адаптації першокласників. Наприкінці виступу до уваги учасників семінару було запропоновано відеоролик «Сьогодні дошкільнята, а завтра школярі».

/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8554.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8556.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8567.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8648.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8702.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8725.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8765.JPG /Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8798.JPG/Files/images/1_-_2018-2019/semnar/DSCN8820.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.