Декада англійської мови

Знання однієї мови дозволяє увійти в коридор життя,знання двох мов – відкриває вам усі двері у цьому коридорі. Френк Сміт

Стара приказка говорить: «Скільки мов ти знаєш, стільки раз ти людина». Тобто, чим більше мов на сьогодні ти знаєш, тим краще. Адже, кожна мова – це ключ, який відкриває двері як до осмислення чогось свого рідного, так і до пізнання чогось нового.

Декада англійської мови в ЗОШ № 2 розпочалась 28 січня з радіолінійки. Учні 7-А класу Ржицька Олеся, Хамедова Анастасія, Єлістратова Олександра та учні 8-Б класу Лісник Петро, Бобров Сергій ознайомили шкільну спільноту з цікавими фактами про іноземні мови та англомовні країни.

У понеділок учні здійснили віртуальну подорож до Великобританії, де ознайомились з архітектурою, освітою та стилем життя Об’єднаного Королівства.

Вівторок став Днем Творчості, коли видатні особистості Великої Британії надихнули дітей до створення проектів.

День Ввічливості в середу допоміг учням та вчителям визначити англомовний статус кожного класу та взяти участь у конкурсі «Найввічливіший клас». За результатами конкурсу класи з 5 по 11 було розподілено згідно 5 номінацій: ввічливі, доброзичливі, дружні, виховані та галантні. А також, цього дня учні школи, порівнюючи етикет Великобританії та України, впевнилися в тому, що ввічливими необхідно бути кожного дня. Активними помічниками у цей день були учні 9-Б класу Загреба Ростислав, Березюк Владислав, учні 10 класу Фоміна Поліна, Мазур Дар’я, Погорєлова Юлія, Дмитренко Юлія, Лук’янова Валерія, Беркань Катерина.

Четвер, День Здорового способу життя, надихнув учнів 2-11 класів, їх вчителів та батьків на створення власних проектів про складові здорової нації.

Перший тиждень завершився Днем Пригод. Учні школи виконували завдання англомовного квесту, який допоміг їм перевірити свою уважність та знання іноземної мови. Переможці цього дня були дуже активними та швидкими у виконанні завдань квесту.

Другий тиждень пройшов під гаслом «Знайди цікаве в буденному». На пізнавальних хвилинках маленькі школярики разом із старшими учнями складали пазли з квіткових символів Великобританії та брали участь у музичній вікторині «Мелодії у мультфільмах Уолта Діснея».

На позакласному заході для 8-х класів учні складали англомовні прислів’я й знаходили в рідній мові відповідний переклад.

На захисті проектних робіт старшокласники з’ясували, які винаходи 20-го сторіччя є найважливішими для людства і дослідили різнобарв’я національних кухонь народів світу.

Проведені заходи розвинули у кожного учня креативність, творчість та прагнення до отримання нових знань та вмінь. Адже коли дитина вчиться говорити іноземною мовою, для неї відкривається світ нових можливостей, розвиваються її життєві навички, необхідні для досягнення успіху у світі.

Вивчаючи іноземні мови, ми маємо змогу порівняти красу та багатство своєї рідної української мови на тлі інших, та ще раз переконатися в тому, що мова – то безцінний скарб народу, який необхідно берегти та шанувати.

/Files/images/1_-_2018-2019/dekada_anglyska_mova/photo_2019-02-17_22-04-58 (4).jpg /Files/images/1_-_2018-2019/dekada_anglyska_mova/photo_2019-02-17_22-04-59 (4).jpg/Files/images/1_-_2018-2019/dekada_anglyska_mova/photo_2019-02-17_22-07-05 (3).jpg/Files/images/1_-_2018-2019/dekada_anglyska_mova/photo_2019-02-17_22-07-06.jpg/Files/images/1_-_2018-2019/dekada_anglyska_mova/photo_2019-02-17_22-07-13.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.