Психологія

/Files/images/psihologya_070217/DSCN7742.JPG/Files/images/psihologya_070217/DSCN7751.JPG/Files/images/psihologya_070217/DSCN7752.JPG/Files/images/psihologya_070217/DSCN7754.JPG

А. Макаренко писав: «Педагогіка – це майстерня, а психологія – інструмент, яким там працюють».

В Очаківській ЗОШ №2 тематичні тижні психології проводяться традиційно двічі на рік, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчально-виховний процес. Тож, наприкінці січня 2017 року в закладі знову пройшов тиждень психології, метою якого було реалізація психологічного супроводу, розширення і поглиблення знань учнів з психології, розвитку в них інтересу до цієї науки, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу школярів, створення позитивного емоційного настрою.

В рамках тижня психології відбулося дуже багато цікавих заходів, творчих конкурсів та завдань, в яких брали участь учні, батьки та вчителі. Понеділок розпочався із загальношкільної лінійки

«Спілкування – це мистецтво». Цитатою дня став вислів: «Нехай у нашому шкільному житті все буде добре!». Під час проведення психологічної акції «Гарний настрій – це класно!» ми досліджували з яким настроєм приходить до школи наша шкільна родина.

У вівторок всі заходи проходили під загальною назвою: «Добрі люди роблять світ кращим!.. Всі учні складали психологічний портрет школи «Найкращі» і на «психологічний стіні» кожен міг написати ім’я учня, якого вважає найдобрішим, найпопулярнійшим , найактивнішим, найвідповідальнішим.

Середа почалася з цитати «Ніколи не пізно стати людиною , якою хочеш стати». Уся наша шкільна родина прийняла участь в акції «Доброта». На яскраво розмальованих символічних дзвіночках, кожен написав ту рису характеру, яка для нього найголовніша, а потім у «скринці радості» знаходив пораду від видатних психологів як стати щасливим та успішним.

В четвер всі заходи проходили під егідою «Психологія – це серйозно!». Для молодших школярів учні 7-Б класу провели пізнавальні хвилинки. В ігровій формі вони розповіли малечі як правильно спілкуватись та які ввічливі слова треба використовувати. А для учнів 5-11 класів було проведено соціологічне опитування, під час якого школярі висловлювали свою думку, продовжуючи речення:«Вчителем бути добре, тому що........» та «Вчителем бути погано, тому що..........».

Завершенням тижня стала цитата: «Здібність бачити надзвичайне в звичайному – признак мудрості». Протягом всієї п’ятниці в закладі проходила акція «Мудрість на кожен день». Прикрасою школи стали яскраві дитячі долоньки з паперу, на яких кожен клас написав мудрий вислів великих психологів.

Після проведення тижня психології актив учнівського самоврядування зробив підсумок, з якого стало зрозуміло, що головна мета нами досягнена. Адже на думку учнів всі заходи психологічного спрямування допомагають кожній людині пізнати не тільки себе , а і увесь навколишній світ.

Практичний психолог ЗОШ №2 Полова Т.В.

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.