Червоний Хрест

В житті трапляються ситуації, коли людина повинна подбати про свою безпеку та вміти надати допомогу тим, хто її потребує. Саме з цією метою у вересні спільно з Очаківським товариством Червоного Хреста України вчителі Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. П.П.Шмідта проводили для учнів 5- 9 класів інформаційно – профілактичні заходи під гаслом «Діти – дітям!». Присутні на заходах співробітники Очаківського міськрайоного відділу Головного управління ДСНС України у Миколаївській області інженер з пожежно – рятувальної роботи Петровський Є.В. і командир відділення Браілко С.А. демонстрували практичні дії під час рятування людей та застерігали учнів, що порушення правил безпечної поведінки може призвести до біди. Інспектор Очаківського ВП за наглядом дорожнього руху к-н поліції Шаріфов Р.І. і інспектор ювенальної превенції Очаківського відділення поліції Хаюк Н.П. звертали увагу на необхідність дотримання правил дорожнього руху, а також уміння вести себе в екстремальних ситуаціях.

Під час проведення заходів голова Очаківського товариства Червоного Хреста України Н.Я.Біжко та сестра медична патронажна Сучиліна Т.М. за допомогою спеціального манекену проводили майстер клас і показували дітям як надається первинна домедична допомога. З корисною просвітницькою інформацією перед учнями виступили і волонтери школи, учні 10 класу Іванова М., Коваленко А., Бережевська К., Константинова А. та Харитонова К.

Увагу дітей було акцентовано на власній безпеці, на тому, що надавати допомогу слід лише у випадках, якщо це не становить загрози для свого життя. В інших випадках слід дочекатися фахівців, які зможуть надати кваліфіковану допомогу.

Під час спілкування учні з задоволенням демонстрували і свої вже набуті знання і запевняли всіх присутніх дорослих, що у разі необхідності зможуть застосувати їх на практиці. А також обов’язково дотримуватимуться правил безпечної поведінки, аби ніколи не потрапити в біду.

Кiлькiсть переглядiв: 98

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.