День захисників Вітчизни

Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передаються від попередніх поколінь. У календарі пам’ятних дат Українського народу День захисників і захисниць України, що відзначається 14 жовтня, є особливим. Це свято символізує любов і шану людей до оборонців рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності нашої країни. І не дарма цей день був обраний для вшанування захисників України, адже 14 жовтня – це ще й свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

В Очаківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 імені П.П.Шмідта постійно приділяється велика увага формуванню в учнів понять про обов’язок, мужність, героїзм, відповідальність перед Вітчизною. У цьому році з метою вшанування військових традицій і звитяг українського народу в закладі пройшли пізнавальні, цікаві та нестандартні заходи патріотичного спрямування, до проведення яких долучилася вся шкільна родина.

Протягом тижня було створено панораму дитячої творчості «Дякуємо нашим захисникам!». З яскравих листівок – привітань учні створили рушничок побажань під назвою «Слава героям України!». З усією щирістю дитячої душі вони бажали захисникам України сил і здоров’я, щастя і благополуччя, мужності й стійкості, висловлювали переконання «Мир – це Добро, а Добро завжди перемагає!».

У форматі сторітелінгу «За честь! За славу !За народ!» школярі розповідали свої особисті родинні історії про те, як їхні близькі люди присвятили своє життя служінню Українському народу.

В рамках літературного дефіле «Майбутній захисник України» учні розкривали глибоке почуття щирої поваги і вдячності до захисників Вітчизни та розуміння таких понять, як «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник».

Багато вражень діти отримали від уроку історичної пам’яті «За землю, за волю, за козацьку долю!», що відбувся в Очаківській міській бібліотеці.

На уроках мужності школярі, затамувавши подих, слухали розповіді військовослужбовців 73 центру спецоперацій, ознайомлювалися з новою літературою, яку подарували військові.

Традиційно, на честь свята, у закладі відбулися змагання з волейболу шкільної команди юнаків з командою військових 73 центру спецоперацій. Перемогли військослужбовці, а наші спортсмени отримали неоціненний досвід мужності та волі до перемоги. Наприкінці змагань учні подарували захисникам листівки - вітання і обереги, а військові презентували шкільній команді сухпайки. Сюрпризом для команд стали ще й солодкі призи.

Школярі молодших класів демонстрували свою спритність, винахідливість, рішучість під час тематичних заходів: «Ігри патріотів», «Козацьки розваги», «Ми – нащадки козацького роду».

Ми впевнені, що позитивні емоції, пережиті під час відзначення Дня захисників і захисниць України, сприяють підвищенню патріотизму учнів, вихованню в них почуття гордості за рідну землю, бажання примножувати її красу і здобутки! Нехай сила і мужність Героїв живляться нашою любов'ю, підтримкою і повагою! Мирної України нам усім, злагоди та щасливого майбутнього!

/Files/images/2021-2022/novini/den_zahisnikv_vtchizni/изображение_viber_2021-10-22_01-19-23-080.jpg /Files/images/2021-2022/novini/den_zahisnikv_vtchizni/изображение_viber_2021-10-22_01-19-21-181.jpg /Files/images/2021-2022/novini/den_zahisnikv_vtchizni/изображение_viber_2021-10-22_01-19-24-395.jpg /Files/images/2021-2022/novini/den_zahisnikv_vtchizni/изображение_viber_2021-10-22_01-19-25-954.jpg /Files/images/2021-2022/novini/den_zahisnikv_vtchizni/изображение_viber_2021-10-22_01-19-27-217.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.