Бабин Яр

У цьому році 80-та роковина однієї з найжахливіших трагедій Голокосту- масових розстрілів мирного населення в Бабиному Яру в Києві. Для того, щоб подібна біда ніколи не повторилася, щоб молоде покоління розуміло наслідки дискримінації, зневаги та зазіхань на священне право людини - право на життя, в Очаківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 імені П.П.Шмідта було оформлено літературну виставку «Бабин Яр: без права на забуття». Учні мали можливість ознайомитися з літературним матеріалом, що висвітлює події того часу у Бабиному Яру та розкриває сутність трагедії Голокосту в Україні. Після ознайомлення з літературою в 5-11 класах проводився челендж думок «Заради майбутнього ми повинні…», під час якого школярі висловлювалися щодо громадянської відповідальності за майбутнє, збереження миру та утвердження гуманістичних цінностей. Під час обговорення класні керівники звертали увагу на такі поняття як милосердя, толерантність, спонукали учнів до розмірковувань про патріотичне почуття приналежності до власної країни та її демократичних пріоритетів. Кожен клас, узагальнивши учнівські думки, записав на аркуші у вигляді листочка своє твердження та розмістив на символічному «дереві скорботи». Тринадцять класів середньої і старшої школи в знак пам'яті за невинно загиблими створили виставку-інсталяцію «Бабин яр – символ вічної скорботи».

Ми не можемо виправити те, що сталося вісімдесят років тому, але ми повинні зробити все можливе, щоб подібна біда ніколи не повторилася. Для цього кожен з нас має винести етичні та моральні уроки з трагедії, яка змінила хід історії ХХ сторіччя. Такий висновок про трагедію у Бабиному Яру зробили учні нашої школи.

/Files/images/2021-2022/novini/babin_yar/изображение_viber_2021-10-22_01-18-23-648.jpg/Files/images/2021-2022/novini/babin_yar/изображение_viber_2021-10-22_01-18-25-076.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 98

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.