Підсумки навчального року

ЗОШ №2 за підсумками навчального року пишається великою родиною талановитих, активних, успішних учнів та вчителів/Files/images/DSCN4674.JPG

Ось і закінчився останній етап 2017-2018 навчального року, позаду серйозні іспити ДПА та ЗНО, незабутні випускні вечори в учнів 9 та 11 класів, гомінливий англомовний табір. Для всієї шкільної родини це був цікавий, насичений рік. Напередодні літніх канікул хочеться згадати досягнення великої сім`ї талановитих, активних, успішних учнів та вчителів.

В найбільшій школі міста, Очаківській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №2 у 2017-2018 навчальному році у 19 класах навчалися, виховувалися, розвивалися 448 учнів. Всі напрямки діяльності школи відповідають стандартам Нової Української школи – формуванню компетентної особистості, патріота з активною позицією, який усебічно розвинений,здатний до критичного мислення, діє згідно з морально-етичними принципами, вміє приймати відповідальні рішення, поважає гідність і права людини.

Тому проводиться велика робота вчителями по залученню учнів до участі в різноманітній діяльності, де кожен може знайти собі справу по душі . Учні приймають активну участь в предметних олімпіадах, інтелектуальних конкурсах міського та обласних рівнів, проектній діяльності, в творчих, спортивних заходах та конкурсах.

За результатами річного оцінювання показали високий рівень навчальних досягнень 30 учнів. Але майже всі учні нашої школи здібні та творчі, успішно проявляють себе в заходах та конкурсах різних рівнів та напрямків.

Так, в предметних олімпіадах серед учнів 7-11 класів міста нами завойовано 31 призове місце, з них 9 - перших, 13 – других, 9 – третіх. По декілька призових місць мають учні:

Лук’янова Валерія - І рос. мова та укр. мова та літер., ІІ біологія.

Кочерижкіна Аліна - І рос. мова, ІІІ англ. мова та укр. мова

Польшин Олексій – І математика, ІІ історія та фізика.

Польшин Іван – І екологія, ІІ історія, ІІІ право.

Толстошеїна Катерина – ІІ рос. мова та географія.

Єгоров Юрій – ІІ англ. мова, ІІІ інформатика

Дмитренко Юлія – І історія, ІІ право.

Загреба Ростислав – І англ. мова, ІІ історія.

Переможцями також стали учні - Польшин Іван з екології, Бережевська Крістіна з російської мови, Кочерижкіна Аліна з російської мови, Лясота Владислав з англійської мови, Дмитренко Юлія з історії.

Високу результативність у ІІ (міському) етапі предметних олімпіад показали учні, наставниками яких були вчителі Книш Г. П., Кобець Н. С., Козаченко Л. С., Череватенко А. А. , Янушевська О. І.

В олімпіадах проявили себе і учні початкових класів. У міському етапі предметних олімпіад серед учнів початкових класів прийняли участь 10 учнів 3-4 класів, 7 з них стали призерами. А переможцями стали наші дві дівчини: в олімпіаді з предмету «Я у світі» - учениця 3-Б класу Шевченко Поліна (вчитель Глушко О. А.), в олімпіаді з української мови - учениця 4-Б класу Євпакова Анастасія (вчитель Лозовська С. М.). Анастасія гідно представила місто на обласній олімпіаді.

Загалом в обласному етапі олімпіад прийняли участь 13 учнів. Серед найкращих інтелектуалів області четверо наших учнів посіли призові місця: Польшин Олексій - ІІІ місце в олімпіадах з математики та фізики (вчителі Токарєва О. О., Кукін А. А.), Лясота Владислав – ІІІ місце в олімпіаді з англійської мови (вчитель Череватенко А. А.), Лук’янова Валерія - ІІІ місце в олімпіаді з російської мови (вчитель Книш Г. П.), Загреба Ростислав – ІІІ місце в олімпіаді з біології (вчитель Безлепкіна Н. В.). Це найкращій результат в місті Очаків.

Учні нашої школи шанують і знають українську мову, приймають активну участь під керівництвом своїх наставників Козаченко Л. С. та Кобець Н. С. в українознавчих мовно-літературних конкурсах. Так, в цьому навчальному році, в Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика в міському етапі з 9 учасників 7 учнів посіли призові місця, серед них три перших місця Гуменюк Анна, Лук’янова Валерія, Ржицька Олеся. У Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської молоді імені Т. Г. Шевченка 5 учнів посіли призові місця.

В міському етапі конкурсу читців Шевченківської поезії «Заповіт-2018» переможцем став учень 6-Б класу Говорун Олександр, а в обласному етапі за прекрасне виконання поезії він отримав диплом ІІІ ступеня (вчитель Козаченко Л. С.)

Особливо хотілося б відзначити роботу в напрямку підготовки та захисту науково-дослідницьких робіт в Миколаївському територіальному відділенні Малої академії наук. В цьому навчальному році три учениці школи приймали участь в обласному етапі, гідно показали свої знання матеріалу та вміння презентувати науково-дослідницькі роботи: Васькова Аліна, (керівник Вишинська О. С.), Іванова Марина (керівник Кобець Н. С.), Тригуба Валерія (керівники Іщенко Т. А., Безлепкіна Н. В.) Дівчата Васькова Аліна та Іванова Марина отримали не тільки гарні схвалення своїх робіт, а і почесні дипломи ІІІ ступеня.

В нашій шкільній родині вже стало традицією активна участь учнів у Всеукраїнських та Міжнародних інтерактивних конкурсах, сертифікати та подарунки яких вони із задоволенням отримують урочисто на класних годинах. Так, в цьому навчальному році в 9 різних конкурсах приймало участь 426 учнів школи з 1 по 11 класи. Кількість учасників та якість участі в конкурсах учнів нашої школи найвища серед всіх шкіл міста. Учні отримали більше 100 відмінних та золотих сертифікатів, 135 - добрих та срібних і 27 – бронзових .

Максимальну кількість учасників наші учні продемонстрували в природознавчих конкурсах: в конкурсі «Колосок» (осінній) - 110 учасників - учнів 1-11 класів, серед яких 38 отримали відмінні та 40 добрі результати (вчителі Безлепкіна Н. В., Іщенко Т. А.) Високі результати отримали наймолодші учні 1-А, 2-Б класів – по 11 золотих та срібних сертифікатів (вчителі Кивиржик О. А., Колодиста О. В.). В конкурсі «Геліантус» - з 36 учасників всі нагороджені дипломами та грамотами переможців, Вишинський Ян став абсолютним переможцем (вчитель Безлепкіна Н. В.).

В українознавчому конкурсі «Патріот» в цьому році серед 62 учасників - 20 отримали золоті, срібні та бронзові сертифікати (вчителі Козаченко Л. С., Кобець Н. С.). Серед учнів початкових класів найактивнішими були учні 3-А класу (вчитель Ворошилова О. М.)

В історичних конкурсах традиційно учні показують ґрунтовні знання: МАН-Юніор- історик - з 38 учнів - 35 отримали дипломи І та ІІ ступенів, «Лелека» - з 24 учнів – 14 золотих, срібних та бронзових сертифікатів. Найвищий результат в місті , максимальну кількість 100 балів, отримала учениця 11 класу Коваленко Аліна. Правознавство також не залишається без уваги учнів. В цьому році учениця 9 класу Дмитренко Юлія та учні 11 класу Манаширова Христина і Амонгаєв Дмитро зі своїми роботами увійшли до півфіналу Всеукраїнського конкурсу правових есе «Права людини в сучасному світі» (вчитель Вишинська О. С.)

В конкурсі з англійської мови «Гринвіч» в цьому році приймало участь 54 учня (вчителі Череватенко А. А., Янушевська О. І., Боровикова В. А.)

В конкурсі з математики «Кенгуру- осінній» серед 59 учасників - учнів 2-6 класів 46 отримали відмінні та добрі результати. Найкращі результати показали учні 3-А класу (вчитель Ворошилова О. М.). Наших дев’ятеро учнів 6-А класу вперше брали участь в інтернет – олімпіаді з математики, троє з яких стали призерами: Обрубінська Діана, Подолянчук Серафім, Єлістратова Олександра (вчитель Токарєва О. О.)

Вперше наші учні отримали 14 відмінних та добрих сертифікатів в конкурсі з інформатики «Бобер» серед 16 учасників – учнів 6-11 класів (вчителі Афанасьєв І. Г. та Бабченко А. А.)

Результативно виступили учні в новому конкурсі із зарубіжної літератури «Sunflower». Троє учнів посіли ІІІ місце на Всеукраїнському рівні, а 8 учнів мають призові місця на регіональному рівні( вчитель Книш Г. П.)

В квітні учениця 11 класу Константинова Анастасія представляла наше місто в обласному конкурсі «Лідер року» і серед 22 лідерів області посіла ІІІ призове місце (наставник Полова Т. В.)

Кожного року ми визначаємо найактивніші класи по участі в конкурсах і в 2017 -2018 навчальному році такі переможці серед учнів початкової школи – 2-Б (класний керівник Колодиста О. В.), серед 5-6 класів – 6-А (класний керівник Книш Г. П.), 7-8 класів – 8-Б клас (класний керівник Козаченко Л. С.), 9-11 класів – 11 клас (класний керівник Кобець Н. С.)

В цьому році ми продовжили працювати за проектом Go Camp та запросили іноземних волонтерів до нашого літнього англомовного табору «Friends forever», який з 30 травня по 15 червня зібрав 44 учня - найкращих знавців англійської мови та колектив активних педагогів. Дружній та креативний колектив вчителів, учнів разом з волонтерами змогли кожен день в таборі зробити неповторним, щоб перетворити англійську мову зі шкільного предмету на засіб живого спілкування. І в дітей з’явилися не тільки мотивація та натхнення до вивчення іноземної мови, а і розуміння для чого це потрібно.

З неменшою гордістю ми говоримо про спортивні досягнення наших учнів. Команди дівчат 8-11 класів в обласних зональних змаганнях з волейболу і баскетболу посіли ІІІ місця.

Наші волейболістки: Бабенко Єлизавета, Гуменюк Анна, Гуменюк Анастасія. Комлєва Катерина, Чернетинська Кароліна, Іванова Марина, Цап Крістіна, Бережевська Крістіна, Владюк Ольга, Гурська Алла , Чумаченко Євгенія, Косован Діана.

Команда дівчат з баскетболу : Владюк Ольга, Гурська Алла, Іванова Марина, Губницька Олена, Бурбело Ольга, Тригуба Валерія.

В міських змаганнях з настільного тенісу команда школи здобула перемогу, Власов Єгор та Вишинський Ян посіли І місце .

У міських змаганнях «Веселі старти» команда учнів 4-Б класу посіла ІІ місце (вчитель Бичков О. О.)

Ми також пишаємося нашими спортивними батьками. В міських змаганнях «Тато, мама, я – спортивна сім`я» родина Марії Бобрової, учениці 4-Б класу , вибороли І місце. Слід зазначити, що Марія - багаторазова призерка Миколаївської області з легкої атлетики.

В закладі діє п’ять гуртків різного спрямування, які відвідують 93 учні нашої школи. У гуртку «Влучний стрілець» під керівництвом Бичкова О. О. учні старших класів оволодівають стрілецькими навиками. На заняттях з волейболу Макаренко П. В. розвиває в дітях спритність, уміння грати в команді та прагнення до перемоги. керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Барви життя» Дрозд Л. П. навчає школярів фантазувати і створювати дива своїми руками.

Шкільний хореограф Скрипка Ю. О. до свого гуртка «Мрія» залучила найбільшу кількість учнів, які демонструють свої хореографічні здібності на всіх загальношкільних святах. Останнім чудовим подарунком вчителям, батькам та мешканцям міста від випускників та хореографа в цьому навчальному році був романтичний вальс на випускному 23 червня.

Гурток «Світ шахів» очолює Кукін А. А. Він довів дітям, що шахи – найцікавіша спортивна гра, що розвиває логіку та інтелект. Крім учнів школи двоє дошкільнят, які тільки у вересні збираються до першого класу, не пропускали заняття і висловили бажання грати з більш дорослими дітьми. Вони також брали участь у шаховому турнірі, який пройшов в квітні. Переможцями турніру стали учні Леонтьєв Єгор, Левін Костянтин, Говорун Олександр та команди учнів 4-А та 7-Б класів (класні керівники Овсянко А. В. та Череватенко А. А.)

Наші учні активно розвивають свої здібності в музичній, художній та спортивній школах. Ми підтримуємо їх досягнення на міському, обласному та Всеукраїнському рівнях.

Кожного понеділка на загальношкільній лінійці оголошуються досягнення та перемоги наших дзюдоїстів – самбістів - Кучеренка Андрія, Загребельного Дениса, Анатія Сергія, Горбатюк Маргарити, Шевченка Тимура, Казаманова Івана, Бащенко Барвари, Вишинського Яна, каратистів - Шпильових Владислава та Всеволода, Гончаренко Дар’ї, Лебідь Діани, Акимова Нікіти, Головацького Микити, футболістів - Гінкулова Олександра, Піскового Даніїла, Горбурова Дмитра, Григорчика Тимура, Григорчика Максима, Руденко Ярослава, Кузнецова Марка, Кучеревського Дениса, Власова Данили, Мамчура Богдана, Лісника Петра, Рибака Олександра, Чернецова Олега.

Наші талановиті танцюристи та співаки, які займаються в міських творчих колективах також радують успіхами : Подолянчук Серафім, Куницька Тетяна, Подолянчук Марія, Шилінскас Костянтин, Семенова Олександра.

Всі діти талановиті. Це доводять і наші художники, роботи яких відзначаються на високому рівні в конкурсах малюнків «Прикордонник очима дітей», «Об’єднаймося брати мої», «Світ очима дітей»: Пугачова Дар’я, Ярина Софія, Мамрега Геннадій, Шкабров Артем, Байбородіна Марія, Лукащук Катерина, Пащенко Нікіта, Залозний Олександр. Ми вітаємо з цими досягненнями звичайно колег – педагогів спортивної, музичної та художньої шкіл, а також хореографічні колективи міста.

В конкурсі «Новорічна композиція» роботи наших дівчат Лісовик Катерини та Березницької Ксенії відмічені дипломами І та ІІІ ступенів. (Вчителі Дрозд Л. П., Безлепкіна Н. В.)

В конкурсі «Зоологічна галерея» троє учнів зі своїми творчими роботами посіли ІІІ місце: Громова Алевтина, Куцька Анастасія, Кусякова Олександра, яка також отримала і диплом ІІ ступеня за участь в обласному етапі конкурсу «В об’єктиві натураліста». (Вчитель Безлепкіна Н. В.)

Ініціативно , відповідально протягом року працював актив Учнівської ради школи. Добросовісно виконували свої обов’язки молоді лідери Фоміна Поліна, Крючка Олександра, Дмитренко Юлія, Лук’янова Валерія, Польшин Олексій, Лясота Владислав. Без їх участі не проходить жоден захід в школі.

Цей навчальний рік, як і кожен, був насичений подіями і досягненнями, працею та перемогами. В нашій школі інакше не представляють свого життя ні вчителі, ні учні, ні батьки.

Віднині для всіх учнів, батьків та вчителів розпочинається улюблена пора літніх канікул, відпусток. Зичимо провести їх продуктивно, гарно відпочити і набратися сил, аби в новому навчальному році показати ще кращі результати.

Особливі слова підтримки адресуємо випускникам школи, які цьогоріч розпочинають новий етап у своєму житті. Щиро бажаємо їм знайти свою життєву стежину, а головне – стати гідними громадянами нашої держави!

Адміністрація ЗОШ №2

Кiлькiсть переглядiв: 337

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.